В Brand Star се грижим постоянно да напомняме на нашите партньори, че видеото вече не е бъдещето на маркетинга, а самото настояще. 

">
Новини Кои са 7-те най-добри уеб сайтове за безплатни видеоклипове през 2021 г.?
Кои са 7-те най-добри уеб сайтове за безплатни видеоклипове през 2021 г.?

 

В Brand Star се грижим постоянно да напомняме на нашите партньори, че видеото вече не е бъдещето на маркетинга, а самото настояще. 

 

Социалните медии приоритизират видео съдържанието пред статичните снимки и обикновения текст, показвайки го на много повече хора, което от своя страна означава по-голям шанс да ангажирате вашата целева публика.

 

Дори платените реклами в социалните мрежи вече са далеч по-ангажиращи и ефективни. 

 

Последните статистически данни потвърждават това: 

 

84% от хората казват, че са били убедени да купят продукт или услуга, като са гледали видеоклипа на марката.

 

И според доклад за 2020 г.

 

  • 96% от маркетолозите са поставили рекламни разходи за видео.
  • 91% от маркетолозите са доволни от възвръщаемостта на инвестициите за видео маркетинг в социалните медии.
  • 93% от марките са се сдобили с нов клиент заради видео в социалните мрежи.

 

Редовното създаване на висококачествени видеоклипове обаче е трудна задача. Необходим е немалък маркетингов бюджет или години опит в заснемането и обработването на видеоклипове. 

 

Въпреки страхотните приложения за  видео обработка, които можете да използвате без да имате опит, има и решение, което е още по-лесно - стокови видеоклипове.

 

Намирането на безплатни премиум клипове обаче не е лесно, тъй като много уеб сайтове със стокови видео таксуват огромна абонаментна такса. 

 

За щастие има някои платформи, където можете да изтеглите безплатни стокови видеозаписи за комерсиална употреба и в тази статия ще ви запознаем с тях. 

 

#1: PEXELS

 

Първи в списъка е Pexels, уебсайт, първоначално посветен на стокови снимки. 

 

Днес той може да се похвали с доста прилична колекция от безплатни стокови видеозаписи под CC0 (лиценз Creative Commons), което означава, че можете да ги използвате за лични или търговски проекти.

 

Повечето клипове са около или под 30 секунди и можете да намерите клип за почти всяка ниша. 

 

Pexels предлага и „макетни“ клипове от мобилни устройства, които имат зелен екран, който можете да замените със свои собствени кадри.

 

Повечето от видеоклиповете на този сайт са достъпни в MP4 HD или Full HD, въпреки че има и някои 4K клипове.

 

 

#2: PIXABAY

Следващият в списъка е Pixabay, друг уебсайт, добре известен със своята безплатна колекция от снимки. Но платформата също е добро хранилище на видеоклипове, които могат да се изтеглят, използват и променят.

 

Подобно на Pexels, повечето кадри са с дължина под 1 минута и разнообразието от клипове е изключително - ще намерите безплатни клипове за почти всеки проект под слънцето, от поразителни кадри с дронове и снимки от природата до хора в бизнес среда.

 

Можете да изтегляте клипове във формат MP4 с резолюция по ваш избор, варираща от HD до 4K.

 


#3: DAREFUL

Нуждаете се от висококачествени безплатни 4K стокови видеоклипове? Dareful е идеалното място да ги намерите.

 

Уебсайтът има стотици 4K видеоклипове, които можете да изтеглите безплатно и да използвате за всякакви цели. Видеата с дрон-, заснети от създателя на сайта Джоел Холанд, се усещат като заснети от кино студио с голям бюджет.

 

Dareful предоставя подробно описание за всеки MP4 клип, така, че да знаете точно какво получавате, преди да започнете изтеглянето.

 

Цялото съдържание е безплатно, но е достъпно под международния лиценз Creative Commons Attribution 4.0 International, което означава, че трябва да отдадете дължимото признание, да предоставите връзка към лиценза и да посочите дали са направени промени.

 


#4: VIDEEZY

Когато са ви нужни въздушни кадри, Videezy е вашето място. Тази платформа може да се похвали с колекция от MP4 клипове в HD и 4K резолюция, заедно с 4K Adobe After Effects шаблони.

 

Не цялото съдържание на Videezy е безплатно, но лесно можете да намерите безплатните видеа, предназначени за лична и търговска употреба, тъй като премиум клиповете имат зелен етикет „Pro“ върху миниатюрите си.

 

Ако използвате безплатни стокови видеозаписи от Videezy, трябва да дадете кредит на платформата:

 

  • За използване по телевизия, реклами в YouTube или подобен канал, трябва да включите „Videezy.com“ в кредитите.

 

  • За използване на вашия уебсайт, трябва да включите ред код, водещ към Videezy.

 

Можете и да обмислите да се регистрирате за членски план на Videezy Pro, за теглите разнообразно 4K студийно съдържание, което да използвате без приписване на права.

 


#5: VIDEVO

Videvo е друга добра платформа за намиране на безплатни стокови видеозаписи, предоставени от активна творческа общност.

 

Библиотеката му със съдържание е доста обширна, най -вече изпълнена с HD стокови видеоклипове заедно с малка колекция от 4K клипове. 

 

Но въпреки че има много избор, качеството варира. Някои клипове са професионални, докато други очевидно са заснети без статив. Някои клипове са MP4, докато други са във формат QuickTime.

 

Съдържанието попада под един от трите лиценза, така че не забравяйте да проверите кой от тях важи за вашия избор, преди да го използвате:

 

  • Безвъзмездно - използвайте клипа безплатно без приписване.

  • Приписване на права на Videvo - същото като безвъзмездното, но трябва да дадете кредит на създателя. Вижте указанията за лицензиране на Videvo, за да научите как.

  • Creative Commons 3.0 Unported - същото като лиценза за приписване на правата на Videvo, но сте свободни да разпространявате (не продавате) клипа в оригиналния му, нередактиран вид с приписване. Можете да използвате клипа за комерсиални цели.

 

Има и „лиценз на НАСА“ за използване на изображения на НАСА.

 

 

#6: CLIPSTILL

 

Clipstill е дом на богат избор от неподвижни изображения, съдържащи малка повтаряща се анимация, която се възпроизвежда в цикъл, създавайки завладяващ ефект.

 

Те могат да бъдат привлекателно допълнение към вашата видео стратегия в Instagram или да допълнят дизайна на вашия уебсайт.

 

Уебсайтът има малка селекция от безплатни клипове, които се актуализират всеки месец. 

 

Сайтът работи на CC0, така че можете да използвате съдържанието по всякакъв начин и за всякакви цели, включително търговски, без приписване. 

 


#7: COVERR

Coverr е друг надежден източник на безплатни клипове, които можете да използвате в различни видове кампании. Можете бързо да намерите видеоклипове във всяка категория и да изтеглите MP4, без да се налага да създавате акаунт.


 

Няма недостиг на висококачествени безплатни стокови видеоклипове, налични за незабавна употреба. Ако не сте сигурни кой уебсайт е подходящ за вашите нужди, отделете час, за да разгледате всеки от тях. 

 

Уверете се, че предварително сте проверили лицензионната информация преди да използвате каквото и да е стоково съдържание, след което се възползвайте от все по-нарастващата сила на видео маркетинга.

 

Подготвихме статията благодарение на: 
https://adespresso.com/blog/7-of-the-best-free-stock-video-websites-for-2021/

 

 

 

Електронният адрес няма да бъде публикуван и използван неправомерно.

Кои са 7-те най-добри уеб сайтове за безплатни видеоклипове през 2021 г.?

2021-08-23

В Brand Star се грижим постоянно да напомняме на нашите партньори, че видеото вече не е бъдещето на маркетинга, а самото настояще.