Може би вече използвате програматик рекламирането, за тези от вас, които чуват за първи път ви съветваме да прочетете следващите редове. Програматк рекламата започва да се използва по-усилено от 2015 година, 2017 година заема над 60% от рекламния пазар, а прогнозите за 2018 година, че ще продължи да се увеличава.

">
Новини Програматик рекламата
Програматик рекламата

 

Какво представлява програматик рекламата?

Както при всички нови и бързо развиващи се рекламни технологии често има объркване относно това, какво точно включва. Ако сте начинаещ в тази технология, следващите редове са предназначени за вас,  да ви дадат всички основни познания, от които се нуждаете.

Програматик реклама е по същество купуването на рекламно пространство по автоматизиран начин. Той използва данни от аудитории и прозрения от различни източници, за да позволи на рекламодателите да показват изключително подходящи реклами за аудиторията, в точното време и на точното място.

 

Има два основни вида програматик реклама:

 

 • Програматик директна 

 

 • Офериране в реално време (RTB)

 

RTB програматик реклама е автоматизираният процес на закупуване на дисплейно рекламно пространство в реално време чрез офериране въз основа на целевата аудитория, която искате да достигнете.

 

Има няколко компонента, използвани в RTB:

 

Обмен на реклами: Тук рекламните места на издателя се продават чрез търг и се оферират и купуват от рекламодатели.

SSP (Supply side platform ): Платформата за предлагане (често наричана SSP) е система, която позволява на издателите да осъществяват достъп до обмена на реклами и да описват своите рекламни места, за да бъдат продадени на търг.

DSP (Supply side platform): DSP е платформа за търсене. Това е система, която позволява на рекламодателите (и агенциите) да имат достъп до търга за обмяна на реклами и оферта за рекламно пространство.

 

Съществуват няколко основни стъпки за работата на RTB:

 

Издателите публикуват рекламното си пространство в обмена на реклами предварително чрез SSP (платформата за предоставяне).

Рекламодателите решават кои аудитории искат да насочат към рекламите си (това може да се основава на съществуващите им данни за аудиторията, като например съществуващи посетители на уебсайтове, аудитории на съществуващи търговци / посетители на сайта или нови целеви аудитории, основаващи се на интерес / демографски данни и т.н.).

Когато потребител на уебсайт посети уеб страница и се зареди, информацията за посетителя на страницата (събрана чрез "бисквитките") и съдържанието на страницата се събира и се отчита обратно на обмена на реклами.

Ако потребителят на уебсайта на сайта съответства на насочването, определено от рекламодателя, рекламодателят ще бъде вписан в търга, за да оферира срещу всички останали рекламодатели, които също оферират за тази аудитория.

Който и рекламодател има най-високата оферта,  рекламата ще се показва на този потребител на този сайт по време на това посещение.

На издателите се плаща за рекламите, които се показват на техните сайтове

Всички стъпки по-горе (с изключение на първа стъпка, две и шест) се извършват за по-малко от секунда, докато страницата се зарежда.

 

Програматик директ

 

Програматик директ от друга страна, е мястото, където рекламното пространство все още се купува програмно, купува се предварително, въз основа на конкретен брой изисквани импресии и аудитории.

 

Какви са ползите от закупуването на програматик рекламно послание?

 

Най-голямото предимство на програматик рекламата е, че рекламодателите могат да бъдат невероятно конкретни с относителните им реклами към аудиторията, поради наличието на данни за аудитории. Данните и насочването са много мощни и тъй като процесът се осъществява в реално време и се подпомага от автоматизирани решения за офериране въз основа на данни, то достига до точната аудитория, в точното време, на точното място. Това просто не е възможно с традиционната дисплейна реклама, която се договаря с издателите и се купува предварително.

Човешката грешка е намалена до минимум, тъй като машините са насочени към подходящия потребител, в точното време, на точното място.

Необходими са по-малко ръчни работи от неща като създаване на поръчки за вмъкване и т.н., което означава, че можете да се съсредоточите повече върху стратегията!

Намалената потребност от продажби също прави целия процес по-евтин в повечето случаи.

Можете да насочвате конкретни съобщения към конкретни аудитории, което води до точно съвпадение на рекламата, подходяща за аудиторията.

Програмният процес на закупуване не забавя времето за зареждане на страницата за потребителя, което щади щастието на издателите и потребителите също са доволни.

 

Безопасност на марката

 

Винаги ще има сайтове, на които не искате рекламите Ви да се показват. Рискът при програмно купуване, който се основава предимно на потребителя, а не на съдържанието на сайта, е, че рекламите Ви могат да се окажат в неприятни места! Можете да използвате черния списък на сайта, за да спрете това, но можете да посочите конкретни сайтове, които просто не искате рекламите Ви да се показват. Като цяло черните списъци се използват от платформата на търсенето. Уеб сайтовете често променят домейните си, затова е най-добре да актуализирате постоянно своя черен списък.

Някои платформи ви позволяват да изключите и цели категории съдържание, в допълнение към конкретни сайтове. Ако имате възможност да направите това, трябва да го използвате заедно с вашия черен списък, тъй като изключенията от категории не винаги са изчерпателни.

Ако марката Ви е свръхчувствителна, можете да възприемете противоположния подход, който е в бял списък, и имате само набор от сайтове, на които могат да се показват рекламите Ви. Това обаче ще ограничи способността ви да достига до аудиторията си. Това обаче вероятно ще направи покупката ви по-скъпа.

Ако използвате агенция, за да пускате програматик рекламите, трябва да ги попитате какво правят, за да изключат нискокачествени и чувствителни сайтове от показването на рекламите Ви върху тях. Тъй като сайтовете с ниско качество / чувствителна категория често осигуряват по-евтин трафик, агенциите често няма да използват черен списък или да не бъдат обширни с него, тъй като могат да увеличат цената на купуването и да направят постигането на вашите KPIs по-трудно.

 

Бъдещето на програматик рекламата

 

Тъй като програматик програмата продължава да нараства, ще започнем да я виждаме повече в телевизионното пазаруване и радиото. Това ще отнеме много време, за да се постигне напредък, тъй като в момента няма достатъчно нужда от телевизионна реклама да стане програматик, тъй като рекламното пространство винаги се продава, така че няма нужда да се премествате в продажби от тип търг. В бъдеще, ако телевизията диверсифицира, това може да се промени.

 

Тъй като мобилните телефони знаят все повече за интересите на потребителите, демографските данни и местоположенията им, вероятно ще видим дори реклами на открито, като например билбордове, да станат програмни. Информацията за потребителите в местната област ще бъде споделена с рекламни мрежи, а след това рекламодателите биха могли да оферират за рекламните рекламни места за половин час от деня, например.

 

По материал на: www.stateofdigital.com, автори на статията Тара Уест

 

 

 • Louis Bonny - 2018-05-31

  Здравейте! Имате ли нужда от спешен заем? имате лош кредит? можем да одобрим заем за вас без обезпечение, лош кредит, ние сме надежден сертифициран финансов институт одобряващи средства за всички видове проекти. Нашата кредитна / финансова оферта е при ниска лихва от 2% и продължителността на погасяването е много достъпен и удобен за клиента. Размерът / продължителността на кредита е по договаряне. Одобряваме финансиране в размер до 350 милиона долара в зависимост от естеството на бизнеса. Нашите услуги са надеждни и издръжливи, Свържете се с нас днес чрез (bonitecloancompany@gmail.com) Вашият успех е наш приоритет. Най-добри пожелания! Whatsapp: +2349077216298 Режисьор: Луи Бони

 • Apex Lending House - 2018-07-25

  Здравейте и добре дошли в Apex Lending House, Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли нужда от пари, за да започнете собствен бизнес? Нуждаете ли се от заем, за да уредите дълга си или да платите сметките си или да започнете хубав бизнес? Имате ли нужда от пари за вашия проект? Ние предлагаме сигурни и обезпечени заеми от всякакъв размер и навсякъде по света (физически лица, фирми, недвижими имоти и юридически лица) в нашия процент от 3% отлично. Моля, ако се интересувате, свържете се с нас чрез този имейл адрес: (apexlendinghouse@gmail.com) Ние предлагаме разнообразие от заем * Лични заеми (обезпечени и необезпечени) * Бизнес кредити (обезпечени и необезпечени) Имате 100% гаранция, че ще получите кредита си в края на тази кредитна сделка.    За повече информация, свържете се с нас чрез този имейл по-долу, за да започнете кредитната си транзакция. Електронна поща: apexlendinghouse@gmail.com Благодаря ти

 • Apex Lending House - 2018-07-25

  Здравейте и добре дошли в Apex Lending House, Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли нужда от пари, за да започнете собствен бизнес? Нуждаете ли се от заем, за да уредите дълга си или да платите сметките си или да започнете хубав бизнес? Имате ли нужда от пари за вашия проект? Ние предлагаме сигурни и обезпечени заеми от всякакъв размер и навсякъде по света (физически лица, фирми, недвижими имоти и юридически лица) в нашия процент от 3% отлично. Моля, ако се интересувате, свържете се с нас чрез този имейл адрес: (apexlendinghouse@gmail.com) Ние предлагаме разнообразие от заем * Лични заеми (обезпечени и необезпечени) * Бизнес кредити (обезпечени и необезпечени) Имате 100% гаранция, че ще получите кредита си в края на тази кредитна сделка.    За повече информация, свържете се с нас чрез този имейл по-долу, за да започнете кредитната си транзакция. Електронна поща: apexlendinghouse@gmail.com Благодаря ти

 • Apex Lending House - 2018-07-25

  Здравейте и добре дошли в Apex Lending House, Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли нужда от пари, за да започнете собствен бизнес? Нуждаете ли се от заем, за да уредите дълга си или да платите сметките си или да започнете хубав бизнес? Имате ли нужда от пари за вашия проект? Ние предлагаме сигурни и обезпечени заеми от всякакъв размер и навсякъде по света (физически лица, фирми, недвижими имоти и юридически лица) в нашия процент от 3% отлично. Моля, ако се интересувате, свържете се с нас чрез този имейл адрес: (apexlendinghouse@gmail.com) Ние предлагаме разнообразие от заем * Лични заеми (обезпечени и необезпечени) * Бизнес кредити (обезпечени и необезпечени) Имате 100% гаранция, че ще получите кредита си в края на тази кредитна сделка.    За повече информация, свържете се с нас чрез този имейл по-долу, за да започнете кредитната си транзакция. Електронна поща: apexlendinghouse@gmail.com Благодаря ти

 • Apex Lending House - 2018-07-25

  Здравейте и добре дошли в Apex Lending House, Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли нужда от пари, за да започнете собствен бизнес? Нуждаете ли се от заем, за да уредите дълга си или да платите сметките си или да започнете хубав бизнес? Имате ли нужда от пари за вашия проект? Ние предлагаме сигурни и обезпечени заеми от всякакъв размер и навсякъде по света (физически лица, фирми, недвижими имоти и юридически лица) в нашия процент от 3% отлично. Моля, ако се интересувате, свържете се с нас чрез този имейл адрес: (apexlendinghouse@gmail.com) Ние предлагаме разнообразие от заем * Лични заеми (обезпечени и необезпечени) * Бизнес кредити (обезпечени и необезпечени) Имате 100% гаранция, че ще получите кредита си в края на тази кредитна сделка.    За повече информация, свържете се с нас чрез този имейл по-долу, за да започнете кредитната си транзакция. Електронна поща: apexlendinghouse@gmail.com Благодаря ти

 • Apex Lending House - 2018-07-25

  Здравейте и добре дошли в Apex Lending House, Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли нужда от пари, за да започнете собствен бизнес? Нуждаете ли се от заем, за да уредите дълга си или да платите сметките си или да започнете хубав бизнес? Имате ли нужда от пари за вашия проект? Ние предлагаме сигурни и обезпечени заеми от всякакъв размер и навсякъде по света (физически лица, фирми, недвижими имоти и юридически лица) в нашия процент от 3% отлично. Моля, ако се интересувате, свържете се с нас чрез този имейл адрес: (apexlendinghouse@gmail.com) Ние предлагаме разнообразие от заем * Лични заеми (обезпечени и необезпечени) * Бизнес кредити (обезпечени и необезпечени) Имате 100% гаранция, че ще получите кредита си в края на тази кредитна сделка.    За повече информация, свържете се с нас чрез този имейл по-долу, за да започнете кредитната си транзакция. Електронна поща: apexlendinghouse@gmail.com Благодаря ти

 • Apex Lending House - 2018-07-25

  Здравейте и добре дошли в Apex Lending House, Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли нужда от пари, за да започнете собствен бизнес? Нуждаете ли се от заем, за да уредите дълга си или да платите сметките си или да започнете хубав бизнес? Имате ли нужда от пари за вашия проект? Ние предлагаме сигурни и обезпечени заеми от всякакъв размер и навсякъде по света (физически лица, фирми, недвижими имоти и юридически лица) в нашия процент от 3% отлично. Моля, ако се интересувате, свържете се с нас чрез този имейл адрес: (apexlendinghouse@gmail.com) Ние предлагаме разнообразие от заем * Лични заеми (обезпечени и необезпечени) * Бизнес кредити (обезпечени и необезпечени) Имате 100% гаранция, че ще получите кредита си в края на тази кредитна сделка.    За повече информация, свържете се с нас чрез този имейл по-долу, за да започнете кредитната си транзакция. Електронна поща: apexlendinghouse@gmail.com Благодаря ти

 • Apex Lending House - 2018-07-25

  Здравейте и добре дошли в Apex Lending House, Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли нужда от пари, за да започнете собствен бизнес? Нуждаете ли се от заем, за да уредите дълга си или да платите сметките си или да започнете хубав бизнес? Имате ли нужда от пари за вашия проект? Ние предлагаме сигурни и обезпечени заеми от всякакъв размер и навсякъде по света (физически лица, фирми, недвижими имоти и юридически лица) в нашия процент от 3% отлично. Моля, ако се интересувате, свържете се с нас чрез този имейл адрес: (apexlendinghouse@gmail.com) Ние предлагаме разнообразие от заем * Лични заеми (обезпечени и необезпечени) * Бизнес кредити (обезпечени и необезпечени) Имате 100% гаранция, че ще получите кредита си в края на тази кредитна сделка.    За повече информация, свържете се с нас чрез този имейл по-долу, за да започнете кредитната си транзакция. Електронна поща: apexlendinghouse@gmail.com Благодаря ти

 • Apex Lending House - 2018-07-25

  Здравейте и добре дошли в Apex Lending House, Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли нужда от пари, за да започнете собствен бизнес? Нуждаете ли се от заем, за да уредите дълга си или да платите сметките си или да започнете хубав бизнес? Имате ли нужда от пари за вашия проект? Ние предлагаме сигурни и обезпечени заеми от всякакъв размер и навсякъде по света (физически лица, фирми, недвижими имоти и юридически лица) в нашия процент от 3% отлично. Моля, ако се интересувате, свържете се с нас чрез този имейл адрес: (apexlendinghouse@gmail.com) Ние предлагаме разнообразие от заем * Лични заеми (обезпечени и необезпечени) * Бизнес кредити (обезпечени и необезпечени) Имате 100% гаранция, че ще получите кредита си в края на тази кредитна сделка.    За повече информация, свържете се с нас чрез този имейл по-долу, за да започнете кредитната си транзакция. Електронна поща: apexlendinghouse@gmail.com Благодаря ти

 • Bent Max - 2021-06-15

  Здравейте дами и господа, имате ли нужда от финансова помощ? Аз съм Макс Бент. Аз съм кредитор, а също и финансов съветник. Нуждаете ли се от спешен заем, за да изчистите дълговете си, или за заем, за да подобрите бизнеса си? Били ли сте отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидация на заем или ипотека? Не търсете повече, тъй като сме тук, за да направим всички ваши финансови проблеми отминали. Свържете се с нас по имейл: oceanfmortgages@gmail.com oceanfmortgages@gmail.com Това е ипотеките на Ocean Finance. Ние предлагаме заеми на тези, които се интересуват от разумен лихвен процент от 2%. Диапазонът варира от 5 000,00 евро до максимум 100 000 000,00 евро.

 • Hoffan Funds LTD - 2022-11-03

  Здравей как си днес? Знаете ли, че можете да вземете заем от 3000 евро до 50 000 000 евро? Получете финансовото облекчение, което е подходящо за вашия бизнес. Вашият бизнес живот, образование, почивка и лични мечти са в нашата грижа. Нека ви финансираме. Няма ограничение. Без бариера. Някакво забавяне? Това е голямо Не. Ще се радваме да Ви помогнем да постигнете целите си. Нашите екипи за поддръжка са онлайн 24/7, за да отговорят на вашата заявка, можете да ни пишете. 2% лихва. Благодаря ти. hoffanfunds@gmail.com WhatsApp: +639811606139 Hoffan Finance заеми Искрено Ваш,

 • Endre - 2023-02-06

  Имате ли нужда от спешен заем? Даваме лични заеми? Бизнес заеми? Жилищни заеми? Земеделски заеми? Заеми за образование? Заеми за консолидиране на дебит? Заеми за камиони? Заеми за автомобили? Хотелски заеми? Рефинансиране на заеми? и още заеми за училище? Стартиращи заеми? .Предлагаме при 2% лихва! Свържете се с нас чрез: dakany.endre@gmail.com

 • Richard - 2023-04-08

  Имате ли нужда от заем? лични заеми? бизнес заеми? ипотечни заеми? земеделско и проектно финансиране? даваме всички видове заеми при 2% лихва! Имейл за връзка; (richardcosmos5 @ gmail.com) Оферта за заем.

 • Richard - 2023-10-25

  Нуждаете се от спешен заем? Свържете се с нас за повече информация по имейл: richardcosmos5@gmail.com

 • Westlake Loan - 2024-02-05

  Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home? Refinance a business or acquire a property , a loan to pay your bills/debts We offer quick loans with understandable terms, Loans without surprises . contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59

Електронният адрес няма да бъде публикуван и използван неправомерно.

Програматик рекламата

2018-02-14

Може би вече използвате програматик рекламирането, за тези от вас, които чуват за първи път ви съветваме да прочетете следващите редове. Програматк рекламата започва да се използва по-усилено от 2015 година, 2017 година заема над 60% от рекламния пазар, а прогнозите за 2018 година, че ще продължи да се увеличава.